Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Help) | Inloggen (Wachtwoord kwijt?)

 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd: 02-2020
Posts: 87
Karma: 0 (+0/-0)
Reageer | Quote
Het Corona virus. En toen.....


Na decennialang vanuit alle lagen der politiek en aanverwante geledingen te zijn geplaagd met alleen maar steeds verdergaande bezuinigingen, zijn we nu op een punt aangekomen dat we echt gebruik moeten gaan maken van de zorg en dan blijkt pas echt wat een verwoestende uitwerking het sloopbeleid van de afgelopen decennia heeft gehad.

Ooit, ik geloof dat best, had Nederland één van de beste zorgsystemen ter wereld. Waarbij we nog gebruik maakten van het ziekenfonds, tot een bepaald bedrag aan inkomsten viel je daaronder, daarboven moest je je particulier verzekeren. Kon vaak ook bij dezelfde maatschappij als waar de ziekenfondsverzekerden onder vielen.
Maar de politiek zag dat het te goed was en begon zaken aan te passen.
Zo kwamen er zeer vele ziektekosten verzekeraars in het speelveld, allemaal met eigen managers, directielagen, eigen gebouwen, eigen personeel, eigen kleine lettertjes en meer dat de privatisering zo 'eigen' wist te maken.
Het ziekenfonds verdween, Nederland was overgeleverd aan de geldhaaien. Niet de patiënt of zieke die nog telt, neen, we tellen alleen nog het geld. Dat zien we overigens overal terug maar de geldhaaien het dankzij de privatiseringsplannen van de VVD het voor het zeggen hebben gekregen.

De ene na de andere pijler onder het mooie Nederland viel om. Ze verdwenen, zorgvuldig weg gesloopt. Bijna het zo makkelijk ging dat als dat men Neerlands kroonjuwelen van de hand deed. Bedrijven die ooit ervoor konden zorgen dat als je ze noemde wereldwijd iedereen gelijk dacht aan dit kleine kikkerlandje. Weg en Waterbouw was een hele grote. Maar ook ons pensioenstelsel, de AOW, het onderwijs, heel het zorgsysteem, justitie, alles had een bijklank die voor heel veel landen naar meer smaakte. Die Nederlanders deden wereldwijd de wenkbrauwen tot grote hoogte stijgen. Want voor een klein landje waren we op een flink aantal punten zeer toonaangevend!
Ik weet nog, toen ik bij de marine diende, dat we in NAVO verband als smaldeel voor een half jaar de StaNavForLant (Standing Naval Force Atlantic) mede voorzagen van mensen en materieel. En van alle kanten kreeg je te horen dat de Nederlandse marine graag gezien was. De mentaliteit van de bemanningen (en het Heineken bier emoticon) stonden bij veel NAVO partners in hoog aanzien. Het destijds moderne materieel eveneens. Zo ook de mate waarin we getraind waren. Veel NAVO leden baalden als een stekker als land ROOD weer ten oorlog trok tegen de BLAUWE bastards en ROOD kreeg door dat Nederland bij de BLAUWE vijanden behoorde. BALEN. Ook in hoofdletters ja.

Ook daar hebben de bezuinigingen meer kapot gemaakt dan ons lief is. De zorg net zo. Dat blijkt nu overduidelijk. Nu dat het personeel zich kapot moet werken blijkt de 'toegevoegde waarde' van het management overduidelijk. Je ziet ze amper tot niet. Artsen voor de camera die zichtbaar 'op' zijn, aan het einde van latijn. En de managers kunnen nog niet eens de veiligheid van de zorgmedewerkers verzekeren! Mondkapjes en handschoenen voor het personeel, IC bedden voor patiënten, zuurstof voorzieningen...aan alles is een gillend tekort. Nou...niet aan alles. Er is een overschot aan managers en zogenaamd leidinggevenden. Van die zieke trieste figuren die om zichzelf het mooie baantje te laten behouden, vele handen aan het bed hebben doen vergaan. Middels idiote wetten die de politiek maar wat graag overnam want ook daar waren bezuinigen en rendement toverwoorden. Tijdsregistraties en andere idiote zaken die eigenlijk onmeetbaar waren, werden ingevoerd. Om te janken! personeel dat meer tijd bezig was met invullen van zaken op computers waaraan de managers konden zien of ze wel rendabel genoeg waren, dan dat ze tijd konden besteden aan patiënten. Echt, het is om te janken!

En middels het toelaten van vele niet capabele, volkomen incompetente managers doorheen heel de overheidsonderdelen die ten prooi vielen aan de privatisering, is de schade inmiddels dermate groot dat eigenlijk alleen een totale vernietiging nog een oplossing kan verzorgen. De politiek is op geen enkele wijze zelf meer capabel of competenter geworden. Nee, ook daar achteruitgang op alle fronten. Ieder spoortje menselijkheid wordt tot op de dag van vandaag uit beleid gesloopt. Onder de noemer dat maatregelen nodig zijn voor u, voor uw veiligheid, gezondheid, woon- en werkplezier en ga nog maar even door. Daarom moet alles worden gekort, overal op worden beknibbeld en dient alles en iedereen offers te brengen.
Met als grote uitzondering natuurlijk de multinationals. Die hebben sinds we onder de EU vlag zijn gekomen winsten enorm zien stijgen. Belastingdruk liep terug en terug, tot aan het onbetamelijke aan toe. Maar de gaten die ontstonden in begrotingen hierdoor, moesten wel gedicht worden! En dus stegen belastingen e.d. voor burgers, gezinnen, alleenstaanden en noemt u ze maar op, tot ongekende hoogte. En werd overal op bezuinigd. Omdat ander de belastingen nog veel hoger waren uitgevallen. Dus in uw belang is het land kapot gemaakt.
Of toch in het belang van de grote spelers op de internationale markt? Zijnde de multinationals met banken en verzekeraars voorop. Die zichzelf dermate zeker voelden van hun onaantastbaarheid dat ze rond 2008 voor een enorme financiële crisis hebben gezorgd. Een crisis die we nu nog voelen. En we krijgen er nu door Corona een volgend 'economisch dipje' achteraan. En mag u 1x raden die hiervoor het gelach gaat betalen!

Dat Corona is ernstig hoor. Maar het komt wel op een prima moment in tijd en ruimte. Want dit is de kans voor een EU om zich te laten gelden. En dat doen ze! Oké, niet richting de lidstaten door ze financieel bij te staan of te helpen in de strijd tegen het Corona virus of het Turkse virus aan de Griekse grens maar door vooral door te blijven hameren op de 'Green Deal' van ons aller Frans Timmermans die voor miljarden (gegarandeerd een foute schatting, het wordt veel meer!) aan belastinggeld wil steken in CO2 en Stikstof reductie. Boeren de lul in dit land. Nu zijn heel andere takken van sport de lul. De bouw? Visserij?! Zie de levensmiddelen handel nu. Of de bloemenmarkten. Het gezeik over het slachten van vee. En meer.

Laat ik u één ding vertellen, het vee slachten we niet zelf. Dat doen instellingen en bedrijven die daarvoor verantwoordelijk moeten worden gehouden. Maar men spreekt u aan op uw vlees consumptie. Hoe fout!
Maar berekenend fout. Want men is door, komt 'tie weer, bezuinigingen op de NVWA niet meer in staat dierenleed te stoppen. Omdat ieder spoortje menselijkheid inmiddels ook de samenleving uit is gesloopt. En we nog erger soms zijn in de strijd om zoveel mogelijk van het slijk der aarde te vergaren, dat we niet meer kijken naar een leven van een dier. Of een mens! Nee, we zijn de dieren voorbij gestreefd. We zijn beesten geworden.
Terwijl als we niet geld maar mensen, dieren, milieu, klimaat, zorg, veiligheid, noemt u maar op, voorop hadden gesteld maar de belangen van mens, dier, natuur en planeet voorop gesteld hadden, we nu niet in de !@#$ zouden zitten.

En dat is iets dat we de politiek tot het einde van hun tijden moeten blijven aanrekenen. Het was niet in ons belang. Niets was dat. Het was allemaal in belang van de politiek en hun NWO vriendjes. Multinationals, banken, verzekeraars, die de wereldmarkt wilde beheersen. En daarmee dermate vrijspel hebben verkregen dat ze tot in uw haarvaten kunnen komen middels de aan het verkochte politiek.

Als er één groepering is die wereldwijd afgestraft zou moeten worden dan is dat de politiek. Want zijn we niet allen inmiddels Ziek van de Politiek?
Image

---
Wij Nederlanders
3/23/2020, 3:23 pm Link naar deze Post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd: 02-2020
Posts: 87
Karma: 0 (+0/-0)
Reageer | Quote
Re: Het Corona virus. En toen.....


Update omtrent Wuhanvirus:

Image
Image
Image
Image
Image

---
Wij Nederlanders
4/4/2020, 10:35 am Link naar deze Post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 


Reageer

U bent niet ingelogd (Log in)
Back To Top