Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Help) | Inloggen (Wachtwoord kwijt?)

 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd: 02-2020
Posts: 87
Karma: 0 (+0/-0)
Reageer | Quote
Inkapselen van rechtse politieke partijen.


Geachte heren.

Al meer dan dertig jaar betrokken bij politieke ellende.

Zag een mooie quote van Einstein: Blind vertrouwen in autoriteit is de grootste vijand van de waarheid!

Hier de link: https://historianet.nl/wetenschap/einstein-geniale-citaten-over-het-leven%F0%9F%98%87


IK waardeer uw inzet enorm, maar vrees voor een ondergang (inkapselen) van uw strategie. Heb dat als raadslid zelf ook meegemaakt, maar bij mij lukte dat niet. Smaad en laster (gedoogd en omarmd door een burgemeester die het niet leuk vond dat ik hem vaak attaqueerde) was mijn deel tijdens de verkiezingsperiode. Mijn partij SLZB (Sociaal-Liberaal-Zakelijk-Boxmeer) werd af geserveerd door een journalist die later een top job bij die burgermeester cadeau kreeg.

Er zijn landelijk zoveel ontevreden mensen die ieder afzonderlijk schelden en schoppen.
Velen willen zich best verenigen, maar waarop en met wie. Wat zijn dan de voordelen die een grotere partij heeft.
Wat is hun beleid en hoe dat vorm gegeven.

Een tien jaar geleden een opzet gemaakt om verbindend te werken. Maar dan verzeil je wederom in de egootjes van velen.
Wat mij nog steeds bezielt, is het systeem waarin je met een soort enquête de meningen van de Nederlanders online peilt.

Als ik dagelijks een mening kan ventileren bij een item in de Telegraaf: Wat U zegt. Als voorbeeld.
Dan lijkt het me eenvoudig voor iemand die thuis is in deze materie van internet om periodiek, zelfs dagelijks of wekelijks een enquête te houden onder de Nederlanders. Kijk naar 1 Vandaag met hun polls. (Doe daar niet aan mee, de linkse kerk van huichelen)

Daarmee krijgt u m.i. en nog grotere schare van mensen achter u. Maar het grote voordeel is dat U dan vanuit de burgerij veel meer steun kunt gaan verwachten. Ik waardeer uw inzet om het van binnenuit proberen te veranderen, maar dat gaat u niet lukken. Is dat doemdenken, wellicht, maar ook harde realiteit.
In 2002 was de PvdA de grootste partij met meen ik 52 zetels in de 2e Kamer. Maar ze werden kalt gesteld door CDA+VVD+D66. De grootste partij piste naast de boot.

Als u met een dagelijkse/wekelijkse/periodieke enquête de burgers vraagt om hun mening over lopende zaken, of als voorbereiding om een gedegen verkiezingsprogramma vorm te geven, dan weet u exact wat de burger wenst.
Dan kunt u dat aan de Kamerleden uitdelen en dat werkt als een rode lap op een stier, en dan heb je gewonnen.

Geef ze een meerkeuze mogelijkheid en onderbouw de vraagstelling. Er zijn onder uw jongere leden beslist mannen/vrouwen die dit perfect in elkaar kunnen draaien. Ik, met mijn 68 jaar jong, geloof het zo langzamerhand wel een beetje en ga ook dit jaar stoppen met mijn website; Ziekvandepolitiek.nl

Als u het iets vindt dan ben ik bereid om weer eens naar het De L’ Europe Hotel in Amsterdam te komen om daar eens over te stoeien.

Ik kan hier wel een aantal voorstellen doen waar u een enquête over zou kunnen organiseren, maar U heeft een keurkorps aan intelligente jonge gasten in uw partij die dit ook nog eens voor hun eigen toekomst, zich daar voor willen inzetten. Mijn toekomst ligt achter mij.

Mijn toekomst is de ervaring en spreuk van Einstein: Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker.
 
Albert Einstein


Daar moet u een senior met een brede ervaring in de politiek en enige vorm van intellect niet voor vragen.
Ik ken de klappen van het politiek spel wel, en daar wil ik andere niet meer mee lastig vallen.

Ik wens u veel wijsheid toe, maar ben ook wel zo eerlijk dat uw strategie om het van binnenuit in de 2e Kamer te willen bewerkstelligen niet zal lukken. U wordt ingekapseld en mocht u ooit 72 zetels halen, hetgeen ik zeer wens, dan zult u zien dat u net zoals de PvdA in 2002 naast het potjes pist.

Denk er eens over na. In deze periode van de “ ophokplicht” heeft u eens tijd om met uw harde kern hierover te debatteren.

Met vriendelijke groet,

Sjef Smeets

Columnist
Auteur
Onderzoeker
Innovator


---
Wij Nederlanders
4/6/2020, 9:13 am Link naar deze Post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 


Reageer

U bent niet ingelogd (Log in)
Back To Top