Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Help) | Inloggen (Wachtwoord kwijt?)

 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd: 02-2020
Posts: 50
Karma: 0 (+0/-0)
Reageer | Quote
Het Nederlandse onderwijs. En de teloorgang daarvan.


Sinds decennia is het Nederlandse onderwijs onderhevig aan een continue onderwijs vernieuwing. En dat zou op zich helemaal geen probleem hoeven te zijn ware het niet dat deze vernieuwing alleen maar achteruitgang inhoud. Zou het verbetering zijn waar het toe leidt dan viel het allemaal te pruimen maar helaas....in alle vormen van onderwijs en op alle niveau's vindt je de teloorgang terug.

Het begint, staat of valt, met het niveau waarop docenten opgeleid zijn alvorens voor een klas met studenten/kinderen te mogen verschijnen. Al geruime tijd worden deze kaders bijgesteld. Naar beneden. Want het tekort aan onderwijzend personeel noopt tot maatregelen welke kennelijk onverantwoord mogen zijn. En niemand uit de MSM media die dan de vraag stelt waardoor dat personeelstekort is ontstaan. Nou...de overheid dus. Niemand anders.
Door bezuinigingen is de werkdruk in het onderwijs onverantwoord toegenomen. Het speciale onderwijs werd opgeheven, op verzoek van ouders nota bene(!), want kinderen met een handicap hadden recht op een schoolopleiding tussen 'normale' kinderen. Een links plan dat ervoor zorgde dat het niveau in het regulieren onderwijs daalde en daalde. Tempo en niveau in een klas wordt nou eenmaal niet bepaald door de beste leerlingen. Jazeker, opdat u niet schrikt, maar er zijn nou eenmaal leerlingen die makkelijker leren dan anderen. Niet alle leerlingen zijn een VWO/gymnasium student!
Ouders willen dat natuurlijk wel. En eisen dan, tegen alle toetsuitslagen in, dat hun kind, getoetst op vmbo, toch havo of zo gaat doen. Kan altijd nog terug naar mavo, eventueel vmbo zeggen ze dan. Maar als het moment om terug te stromen daar is blijkt het toch allemaal aan het personeel en de school te liggen.
Dit type ouders moet zichzelf eens goed gaan beseffen dat ze hun kinderen in diepe ellende storten. Soms nog dieper dan de ellende die ze zelf ervaren door scheidingen, drugs, drank en seksueel misbruik van hun kinderen. Echt...het is eigenlijk ronduit een horrorverhaal in sommige gezinnen. Een wonder veelal als de je achtergrond van een leerling kent, dat hij/zij nog dagelijks op tijd op school is!
Zonder ontbijt, geen kopje thee zelfs. Nog geen slok water. In kleding die in geen weken gewassen is en dus maar met een spuitbus deodorant om dat te verhullen. Om over de persoonlijke hygiëne maar te zwijgen. Niet omdat een kind dat niet zou willen maar puur omdat het niet toegelaten wordt. En de (stief)ouders afvallen is een no go. Loyaliteit aan hen die je de afgrond in willen duwen.
Dat die ouders het niet makkelijk hebben is geen maatschappelijke schuldvraag. In het overgrote deel van de gevallen zijn ouders hier zelf verantwoordelijk voor. Maar voor veel ouders lijken kinderen, de natuurlijk of stiefkinderen, meer op accessoires dan op het eigen vlees of bloed. Van enige liefde of aandacht is slechts sprake als men meent het voor het kind op te moeten nemen als dat kind op school in de penarie is gekomen. Dan is het schreeuwen en met dat beschuldigende vingertje wijzen omdat allemaal aan een docent, de docenten, de school ligt. Ook dat laatste veilige plekje, waar zo'n kind 's ochtends om half acht al voor de deur staat en waar datzelfde kind om 6 uur 's avonds weggestuurd moet worden.

Moet de school hierin een rol spelen? Met toch een hoge werkdruk? Zonder financiële middelen? Omdat de minister meent dat het allemaal wel minder kan? Moet personeel dan uit eigen zak (gebeurt wel hoor!) ontbijt verzorgen? Kopje thee in de kantine geven?
Vroeger gebeurde dat, toen hadden we nog een eigen kantine. Nu is er sprake van een cateringbedrijf. En die willen geld verdienen. Eten is er volop maar duurder dan ooit te voren. En zelfs een gratis bakje thee is niet meer mogelijk. Dus dat laatste komt dan maar uit de personeelskamer. Betalen we als personeel gezamenlijk voor.

Het is niet alleen in het onderwijs dat dergelijke schrijnende verhalen voorkomen. Het is overal zichtbaar.
Soms halen de meest verschrikkelijke verhalen omtrent wat kinderen op jonge leeftijd te verwerken krijgen de media. Maar 99% niet. Wat u soms ziet is dan nog afgezwakt ook. Want onze overheden willen niet dat u weet hoe slecht het er met Nederland werkelijk voor staat.
Maar als we het onderwijs laten afdalen tot ongekend lage niveaus omdat kinderen van allochtone families/gezinnen anders niet mee kunnen komen, dan doen we toch echt wat verkeert. Waarbij opgemerkt mag/moet worden dat de schakelklassen zoals we die voor allochtonen ooit kenden inmiddels ook niet meer bestaan. Scholen werken op de werkvloer met man en macht aan het pogen te repareren van hetgeen wat in Den Haag kapot bezuinigd wordt of wat aan onderwijs vernieuwing door de strot gejaagd wordt. Maar hier is geen kruid tegen gewassen. Dit is inmiddels een onhoudbare situatie aan het worden. Waarbij niet alleen kinderen meer de dupe worden van het wanbeleid maar ook personeel zich terugtrekt, een muur optrekt, zijn ding nog doet in de hoop het allemaal tot je 67-70 levensjaar voor de klas vol te kunnen houden.
Met angst om het hart omtrent wat het volgende 'vernieuwende' wordt dat Den Haag verzint.

Iedere keer na verkiezingen lijkt een minister de geschiedenisboekjes te willen halen met zijn/haar plannen ter verbetering. Maar verbetering kost geld. Achteruitgang niet. Dat kost alleen maar mensen en levens.
Geld wil men zien, dat dat ten koste van mensen gaat mag geen geheim meer zijn.
Het is eerder beleid waarop vol ingezet wordt. Vanuit de NWO, VN, EU en vanuit Den Haag. Ze zouden daar eens anders moeten durven denken! Dan worden ze afgemaakt door hun 'bazen'. Duivelse organisaties als de Nieuwe Wereld Orde, de Verenigde Naties, de Europese Unie en noem maar op, die uit zijn op meer rijkdom, macht en zeggenschap over u en wat u nog bezit. En u zult daarbij genoegen moeten nemen die kant uitgetrapt te worden waar die elite u wilt hebben. En die kant is heel duidelijk.
Als onderbetaalde slaaf werkzaam, zonder al te veel kennis, om voor hen de welvaart en luxe leventjes in stand te houden. In de hoop dat u eens per zoveel jaar een kruimel op kan vangen van wat van hun borden voor uw koude voeten valt.

Als we niets doen is dat ons eind lot. Misschien niet van de generaties van nu van 50 jaar en ouder. Maar wel van hen die daar (dik) onder zitten. Die zelf dermate geïndoctrineerd zijn dat ze ervoor strijden een dergelijk lot te verkrijgen. Veroorzaakt door een angst cultuur die zijn weerga niet kent. Angst is nou eenmaal een slechte raadgever maar mits correct ingezet kan je als angstzaaier wel je doel bereiken.
En wees nou eerlijk.
Waarom moet je bang zijn om te leven? Met al het moois wat moeder Aarde ons brengt en geeft? Met de kennis die we hadden, die zou kunnen leiden tot zoveel moois. Maar wat dus allemaal buiten ons bereik geplaatst wordt door een elite die slechts hun eigen welbehagen nastreeft en daar over lijken gaat.
Onze lijken.
Image


---
Wij Nederlanders
2/9/2020, 9:45 am Link naar deze Post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 


Toevoegen aan reactieU bent niet ingelogd (Log in)
Back To Top