Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Lid worden (Help) | Inloggen (Wachtwoord kwijt?)

 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd: 02-2020
Posts: 50
Karma: 0 (+0/-0)
Reageer | Quote
Energietransitie. Allemaal aan de waterpomp?


Is dat nou eigenlijk wel 'de' oplossing? Allemaal aan de waterpomp om met hele woonwijken/dorpen/steden vervolgens van het gas te kunnen? Of liever moeten!

En dat allemaal in een dermate kort tijdsbestek dat we er nu al vergif op kunnen innemen dat het elektriciteitsnetwerk het niet zal aankunnen. Nu al steeds vaker storingen en omleidingen om u van stroom te voorzien maar dat wordt nog veel erger.

Netwerkbeheerders hebben jaren/decennia minimaal onderhoud uitgevoerd. Potjes opbouwen was belangrijker, aandeelhouders moesten zien dat er fors geld te verdienen viel in de handel in elektriciteit. Dus zelfs al zouden alle Nederlanders gewoon aan het gas blijven voor verwarming en koken, dan nog is het maar de vraag of het volkomen verwaarloosde netwerk draaiende zou blijven zonder mega investeringen.

Na dan dus jaren eigenlijk veel te veel voor een kWu te hebben betaald gaat u nog veel meer betalen want achterstallig onderhoud moet worden weggewerkt.
Dat dus alleen de gasprijs per m3 omhoog gaat is een fabeltje. Maar dat is al gebleken, kijkt u alleen maar naar de dreigende taal die er geuit wordt als er bij laadpaal terrorisme een monopolie blijkt te ontstaan. Van 'bijna gratis tanken' naar vergelijkbare prijzen met benzine.
We zijn er dus weer ingestoken, weer belazerd, wederom met open ogen erin gestonken. En ook de oppositie zwijgt hieromtrent. En we zijn er nog lang niet want reken maar dat als elektriciteit als brandstof voor wegvervoer gezien wordt de overheid, gulzig als altijd, een flink deel aan belastingen zal invoeren.
Bij de fossiele brandstoffen zien we hetzelfde. En na inning? Oneigenlijk gebruik en inzet van deze geïnde gelden. Belasting op brandstof gebruiken voor opvang van asieleisers en terroristen uit Verwegistan?!
Dat is wettelijk niet eens toegestaan!
Of om de kas te spekken van provincies en gemeenten. Denkt u even aan provinciale opcenten of gemeenten die u verplichten te parkeren op peperdure parkeerplaatsen.

Het ergste is, we doen het allemaal. Mopperen wat maar doen precies hoe 'ze' het willen hebben.

Gelukkig zijn we nu met de warmtepompen ervoor aan het zorgen dat er in de niet zo heel verre toekomst voor onze (klein)kinderen ook nog voldoende te mopperen overblijft!
Wat denkt u wat voor invloed er vanuit gaat als 3/4 van Nederland aan de gesubsidieerde warmtepomp hangt met de temperatuur en de stroming van het grondwater? Op de diverse dieptes waar wij om ons huisje warm te krijgen halen we warm water omhoog. Wat komt ervoor in de plaats? Koud water? Stromingsrichtingen gaan veranderen, warm water wordt langzaamaan kouder, er ontstaan, net als bij de gaswinning, misschien wel lege 'grotten' waardoor niet alleen Groningen nog hinder heeft van lichte aardbevingen maar heel het land dit kan gaan voelen. Denkt u even terug aan de kolenwinning in Limburg? Ook daar nog steeds wel eens een lichte trilling. Voor de bodem zich heeft gezet gaat er heel wat tijd overheen.

En dan al die pijpen die naar grote dieptes dalen. Blijven die heel? Na een trilling? Wat als er eentje scheurt of afbreekt? U in de kou maar waar gaat het water naar toe?
Zit u daar met een installatie van vele duizenden euro's die reparatie behoeft die veel geld kost en voor hoelang blijft het dan houdbaar?
Dus van een plaatselijk aardbevingsgevaar gaan we nu heel Nederland ondermijnen. Neem daarbij dat CO2 en stikstof ervoor zorgen dat langs de kustlijn het de vraag nog maar is of we onszelf tegen het wassende water nog mogen beschermen door weggeslagen stukken duin te herstellen en we zien een ongelooflijk plan eigenlijk ontstaan. Moet dan werkelijk een groot deel van Nederland worden opgeofferd aan de volkomen doorgeslagen idiote plannen van een aantal groene mispunten die in dienst zijn van het groot kapitaal die in heel de energietransitie alleen maar een enorm verdienmodel zien?

Uw cv-kacheltje was een heel eind uitontwikkeld. Was niet echt nog aan te verdienen. Vernieuwen en onderhoud. En u lekker warm erbij zitten tegen eigenlijk marginale kosten. Dus eruit met die zooi. Een heel peperduur prima infrastructuur aan buizen die gas van A naar B brachten wordt aan de kant gezet voor een elektriciteitsnetwerk dat niet op de belasting van nu reeds berekend blijkt/is.

Het is spelen met onze welvaart, met ons woongenot, met ons belastinggeld, met ons inkomen, met onze gezondheid, met ons leven.
En ze gaan maar door!

Stop de (r)overheid! Voor het te laat is. Een ondoordachte energietransitie lijkt leuk voor ons nu op dit moment maar is voor de toekomst misschien wel uitermate desastreus. Maar hé, dat is voor de (klein)kinderen.....die lossen dat maar op?


---
Wij Nederlanders
2/12/2020, 8:36 am Link naar deze Post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 


Toevoegen aan reactieU bent niet ingelogd (Log in)
Back To Top